Vítejte na blogu

Jako blogeři jsme se spojili, abychom vytvořili něco úplně nového :-)

Hledáte něco?

Sociální sítě

pátek 13. ledna 2017

Nejčtenější knihy za rok 2016



Rok 2016 je už delší dobu za námi, ale já se i přesto rozhodla, že napíšu tento článek. Dneska vám ukážu knihy, které byly nejčtenější. Výsledky jsem sledovala já osobně, ale taky jsem se nechala inspirovat Neoluxorem.


BÁBOVKY- RADKA TŘEŠTÍKOVÁ

Bábovky

Když jsem byla autorkou blogu, tak jsem sledovala všechny knižní trendy. A co jsem zpozorovala? Kniha Bábovky byla všude. Na Instagramu a hlavně knižních blogech.
Je to příběh o dvánacti ženách, které mají jiné, ale přesto nějak propojené osudy. Je to román vě kterém nechybí humor, ale i nenávist.

HARRY POTTER A PROKLETÉ DÍTĚ- JACK THORN A JOHN TIFFANY 

Harry Potter a prokleté dítě

Tak na tuto knihu snad čekali všichni. Kniha je prozatím napsaná jako divadelní hra. Kniha vypráví příběh Albuse Pottera, syn Harryho Pottera. Ti dva mezi sebou nemají moc dobrý vztah. Albus, jako každý kouzelník, nastupuje na školu do Bradavic. Tam prožívá spoustu dobrodružství. Třeba jako cestování časem.
Jelikož nejsem fanda Harryho Pottera, tak mě tato kniha neláká. 

DÍVKA VE VLAKU- PAULA HAWKINS

Dívka ve vlaku

Tuhle knihu jsem měla v plánu si přečíst, ale když jsem se dozvěděla, že v knihovně je 116 rezervací, tak jsem si řekla, že se raději kouknu na film. Ale ještě jsem se k tomu nedostala. Je to o ženě jménem Rachel, která každý den sleduje život jednoho mladého páru. No, kniha by nebyla knihou, kdyby se nestalo něco, co čtenáři neočekávají.

P.S. - AŇA GEISLEROVÁ

P.S.

Tuhle knihu jsem sice viděla i v televizi, ale nečekala bych, že je to třetí nejčtenější kniha. Jsou to zápisky z deníku herečky Aňy Geislerové. Popisuje to jejich 5 let života, ve kterém zažila spoustu lásky, rozchodů, pádů a úspěchů.

GREY- E. L. JAMES

Grey

Asi všichni známe knihu Padesát odstínu šedi.  Tato kniha je vyprávěna Christianem Grayem. Grey, dokud nepotká půvabnou Anastaziu, je velmi prázdný.
Nevím co k této knize říct dál, ale je mi už teď jasné, že se ji v nejbližších třech letech nechystám číst.

KAFE A CIGÁRKO- MARIE DOLEŽALOVÁ

Kafe a cigárko

Když jsem viděla tuto knihu naživo, tak jsem si ji chtěla moc přečíst. Je to o životě herců, o životě v zákulisí. Mě osobně třeba takové náměty zajímají. Takže tuto knihu bych si chtěla přečíst.

SIROTČINEC SLEČNY PEREGRINOVÉ PRO PODIVNÉ DĚTI- RANSOM RIGGS
Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

Tohle je jedna z mála knih, která mě zaujala svou anotací. Mladý Jacob se dostává na ostrov u břehů Walesu. Tam nachází trosky sirotčince slečny Peregriniové pro podivné děti.
Obsahem knihy jsou i fotografie, které čtenáře vtáhnou do děje.

Zde bych chtěla dnešní článek ukončit. Doufám, že se vám líbil. Váš názor mi můžete nechat v komentářích. ☻

Natka♥




5 komentářů:

  1. Jedina kniha, ktera me z toho laka je stale Sirotcinec. Jinak nic...

    OdpovědětVymazat
  2. Tak já jsem přečetla Sirotčinec a HP. Docela mne zaujala Dívka ve vlaku. Tak snad ji někde objevím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ja jsem blazen do HP, ale tohle me nenalakalo vubec :-/

      Vymazat
  3. Myslím, že je nutné s tímto žebříčkem souhlasit! I když ne každý bude s výběrem spokojen, přijde mi, že tyto knihy byly opravdu nejvíce kupované. Já osobně jsem podlehla Greyovi a Dívce ve vlaku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U HP nebylo divu, ta propagace byla obrovska a fanousku je hromada...

      Vymazat

Kolektiv autorů děkuje za každý ponechaný komentář, kterým nás potěšíte :-)

Kolektiv autorů

Na tomto blogu se podílí hned několik lidí. Všichni milovníci knih, kteří chtějí tímto prostřednictvím ventilovat na svět nejrůznější novinky, zajímavosti a prostě knižní témata, která zaujmou i další čtenáře. Je to náš společný blog, který nás spojuje ještě víc, a který nám přinese snad i další možnosti :-) Celý seznam pisálků najdete zde... V případě, že máte zájem se mezi nás přidat, neváhejte napsat na email.