Vítejte na blogu

Jako blogeři jsme se spojili, abychom vytvořili něco úplně nového :-)

Hledáte něco?

Sociální sítě

pondělí 9. ledna 2017

Vychází v tomto týdnu - 9. - 15. 1. 2017

Pěkné pondělí!


Jsem tu s novým článkem knižních novinek, které spatří světlo světa tento týden.

Ve výběru jsou knihy, z různých žánrů, tak snad si vybere každý. Je samozřejmě možné, že datum vydání některých titulů se může ještě v průběhu týdne odložit.


ÚTĚK - PETER MAY

     Román o nenaplněných touhách a o rozhodující, ale často ošidné roli přátelství v našich životech.
     Je rok 1965 a pětice mladíků v čele se sedmnáctiletým Jackem Mackayem opouští své domovy v Glasgow a míří do Londýna s cílem prosadit se v hudebním světě. Chlapci doma nechávají nudný život a své rodiny a utíkají za slávou a štěstím. Brzy ale zjistí, že skutečnost nemá s jejich sny nic společného, a tři z nich se po několika týdnech vracejí domů s nenávratně poškozenými životy.

     O padesát let později dojde v Londýně k brutální vraždě a tři muži, nyní téměř sedmdesátníci, se opět vydávají na známá místa hledat odpovědi na otázky, které je po pět desetiletí strašily a ničily jim život.

Vychází každým dne u nakladatelství HOST!

Nakladatel:Host
Jazyk:česky
Pořadí vydání:1.
Počet stran:400
Vazba:Paperback

PLAYGROUND - LARS KEPLER (2. VYDÁNÍ)


     Co se stane během těch vzácných vteřin, kdy se zastaví srdce?

     Jasmin Pascalová-Andersonová má hodnost poručíka švédské armády. Během mise NATO v severním Kosovu se její jednotka ocitne v boji. Jasmin ztratí dva ze svých mužů a sama je těžce zraněna. Na celou minutu a čtyřicet vteřin se jí zastaví srdce, potom je však přivedena k životu. Po probuzení mluví o své zkušenosti z klinické smrti: ocitla se v tajemném přístavním městě, jež představuje přechod mezi životem a smrtí a v němž panuje krutý a nespravedlivý systém. Jasmin je ze svých zážitků zmatená a rozrušená. Co se stalo během těch vzácných vteřin, kdy se jí zastavilo srdce? A jak se jí podařilo překonat nástrahy města a vrátit se do života?

     Jasmin se ve Stockholmu léčí z posttraumatického stresového syndromu, opustí armádu a snaží se vést poklidný život. Až do dne, kdy jí vážná dopravní nehoda opět obrátí svět vzhůru nohama. Lékaři v nemocnici operují Jasminina syna, aby mu zachránili život. Během operace mu však musejí na okamžik zastavit srdce.

     Nikdo neví, kolik pravdy je na příbězích těch, kteří se navráti
li z blízkosti smrti. Ale Jasmin nemůže riskovat. Ví, že si její syn sám neporadí a nevrátí se. Kruté přístavní město plné násilí je nebezpečné místo. A ze všeho nejnebezpečnější je hřiště…
Vychází každým dne u nakladatelství HOST!
Nakladatel:Host
Jazyk:česky
Pořadí vydání:2.
Počet stran:439
Vazba:Paperback


VE TVÝCH OČÍCH - NICHOLAS SPARKS

     Colin Hancock má za sebou divokou minulost, a přestože se snaží žít správně, stále se nad ním vznáší hrozba vězení. Maria Sanchezová, dcera mexických přistěhovalců, je jeho zdánlivý opak; úspěšná, tvrdě pracující, dokonalá. Ani jeden nehledá vážný vztah, ale náhodné setkání na deštivé silnici zkříží jejich cesty nečekaným způsobem. Silně zakořeněné předsudky nakonec nejsou tak silné jako pouto, které se mezi nimi vytvoří. Křehký vztah se brzy ocitne v nebezpečí, které přichází z nečekané strany. Marii vyhrožuje člověk z minulosti a Colin může jen bezmocně sledovat, jak se kolem ní utahuje smyčka…
Vychází každým dne u nakladatelství IKAR!


Nakladatel:Ikar
Edice:Edice světový bestseller
Jazyk:česky
Pořadí vydání:1.
Počet stran:456
Vazba:Pevná
Formát:-


DŮM SMRTI - BERNHARD AICHNER

Lovkyně se mění v lovnou zvěř!

     Dvacet let prázdný hotel. Vražedkyně na útěku. Noční můra, která nebere konce.
     Při exhumaci na innsbruckém hřbitově najdou přítomní v rakvi dvě hlavy a čtyři nohy. Jde o vraždu. A jen jedna osoba přichází jako pachatelka v úvahu, funebračka Blumová, která tehdy mrtvé pochovala. Teď hledá útočiště na místě, kterému je lépe se vyhnout...
Volné pokračování thrilleru Přítelkyně smrti.
Vychází každým dne u nakladatelství Knižní klub!

Nakladatel:Knižní klub
Edice:Edice světový bestseller
Série:Funebračka (2.díl)
Jazyk:česky
Pořadí vydání:1.
Počet stran:392
Vazba:Pevná
Formát:-


ZÁZRAČNÉ RÁNO - HAL ELROD

Tajemství, které vám změní život
Ke zlepšení stačí 6 minut denně

     Celosvětový trend, který v poslední době dobývá svět: čtenáři a fanoušci Zázračného rána tvoří pozoruhodnou skupinu sestavenou z podobně založených jednotlivců, kteří se každé ráno probouzejí s určitým cílem: naplno využít neomezený potenciál, který dřímá v každém z nás. Tvůrce tohoto fenoménu má za sebou neuvěřitelný osud – po tragické autonehodě upadl do kómatu, přežil klinickou smrt, překonal fyzický handicap a propracoval se k celosvětovému úspěchu. Ve své knize dává návod, jak se dostat na vyšší úroveň, kde vaše osobní i pracovní úspěchy daleko přesáhnou všechno, co jste dokázali v minulosti.
Vychází každým dne u nakladatelství Pragma!
Nakladatel:Pragma
Jazyk:česky
Pořadí vydání:1.
Počet stran:200
Vazba:Pevná
Formát:-

SMRT V ZÁDECH - HARLAN COBEN

Devátý thriller Harlana Cobena, který dobyl 1. místo žebříčku bestsellerů New York Times.

Myslíš, že víš, co je pravda. Pravda je, že nevíš nic.

     Maya Sternová přišla téměř o všechno, co drželo její život pohromadě. Coby elitní pilotka se během mise v Iráku dopustila osudové chyby a musela odejít z armády. Její sestra Claire byla zavražděna při loupežném přepadení a brzy nato se před Mayinýma očima stal obětí střelby také manžel Joe. Maya se snaží postarat o malou dcerku a čelit pravidelným nočním můrám. Spolupracuje s policií při hledání Joeových vrahů a pokouší se nějak se se vším vyrovnat. Pár dní po Joeově pohřbu však na nahrávce natočené doma skrytou kamerou zahlédne něco, co její svět znovu převrátí vzhůru nohama…
Vychází každým dne u nakladatelství Knižní klub!
Nakladatel:Knižní klub
Edice:Edice světový bestseller
Jazyk:česky
Pořadí vydání:1.
Počet stran:352
Vazba:Pevná
Formát:-

JESTLI ODEJDEŠ... - ADELE PARKS

Dokázal by ji milovat víc, než nenávidí válku?

     Jestli odejde, bude muset zabíjet, nebo bude sám zabit. Jestli zůstane, bude uvězněn a možná odsouzen k trestu smrti. Takto bezútěšné jsou možnosti volby, před kterými stojí talentovaný dramatik Howard Henderson. Nedokáže sdílet nadšení svých vrstevníků pro účast ve válce, nechce bojovat s neviditelným nepřítelem. Ví velice dobře, jak to na frontě chodí, a nechce se na tom sebeméně podílet.
     Když poslechne své srdce, bude zostuzena a opovrhována. Když se zachová podle společenských konvencí, bude v osamění odsouzena k bezbřehé nudě. Takovéto možnosti se nabízejí půvabné Vivian Fosterové. Právě se vdává, když vypukne válka, a její doposud odtažitý manžel se vmžiku mění v bojovného vlastence. Vivian zůstává sama na farmě v Derbyshire, bolestně odtržená od společenského života, z něhož se mohla dříve těšit...
      Lze v čase běsnící války nalézt krásu? Anebo přátelství Howarda a Vivian představuje jen zoufalý únik z dusivé bezvýchodnosti situace, v níž se oba ocitli? Odejdi do války a už nikdy nepohlédni své lásce do očí. Zachraň svého nepřítele. Anebo jdi k čertu. Správná volba jako by snad ani neexistovala...
Vychází 10. 1. 2017 u nakladatelství Domino!
Nakladatel:Domino
Jazyk:česky
Pořadí vydání:1.
Počet stran:464
Vazba:Pevná
Formát:-

LÉČIVÁ SVĚTLA ANDĚLŮ - RAVEN KEYES

Změňte svou minulost, současnost i budoucnost s pomocí andělské energie

     Objevte hlubokou sílu andělů, která vám může pomoci na cestě k uzdravení a celistvosti. V každé kapitole, Raven Keyes, mistr reiki, vám pomůže spojit se se svým andělem, který vás bude inspirovat na pouti za štěstím. Pomůže vám zmírnit fyzické bolesti, potlačit příznaky nemocí, tišit emocionální či duchovní trauma. Andělé vám pomůžou oprostit se od minulosti a začít novou budoucnost, která je postavena na lásce a požehnání.
     Kniha obsahuje osobní zkušenosti klientů Raven Keysové. Dozvíte se, jak jim andělé konkrétně pomohli. Například zážtiky z operačního sálu doktora Sheldona M. Feldmana, vedoucího operací rakoviny prsu v newyorské presbyteriánské nemocnici a profesora na Columbia University. Autor se s vámi podělí o příběhy a nabídne cvičení a meditace, které vám pomohou spojit se s tím správným andělem. Žijte v záři božského světla andělů!
Vychází 11. 1. 2017 u nakladatelství Omega!
Nakladatel:Omega
Jazyk:česky
Pořadí vydání:1.
Počet stran:240
Vazba:Paperback
Formát:-

SCOTLAND STREET - SAMANTHA YOUNG

     Shannon MacLeodová měla odjakživa slabost pro drsňáky. Jenže když se do nějakého zamilovala, obvykle skončila se zlomeným srdcem. Mezi jejími nepodařenými vztahy byl zatím nejhorší ten poslední, který málem skončil katastrofou. Když si Shannon najde práci v tetovacím salonu, kde pozná Colea Walkera, nejradši by se otočila na patě a utekla. Je potetovaný, sebevědomý, sexy, okouzlující – a pro ni naprosto nepřijatelný. Cole jí dává od začátku najevo, že ho uhranula, ale Shannon o tom nechce ani slyšet. Přesto ale musí postupně uznat, že pod drsnou slupkou se neskrývá další násilník, ale muž, který si její důvěru zaslouží.
Vychází 11. 1. 2017 u nakladatelství Ikar!


Nakladatel:Ikar
Jazyk:česky
Pořadí vydání:1.
Počet stran:304
Vazba:Pevná
Formát:-

VÝKUPNÉ PRO KRÁLE - GRAHAM MASTERTON

Komisařka Katie Maguirová pronásleduje sériového vraha

     Je slunná sobota a irská svatba je v plném proudu. Opilí strýčkové si připíjejí na nevěstu. Gaelská kapela vesele vyhrává. Svatební hostina však má už brzy hrozivě skončit. Ze spodního patra svatebního dortu se totiž na novomanžele šklebí uříznutá hlava místního cukráře.

     Katie Maguirová nemá žádná vodítka — dokud za děsivých okolností nezmizí další místní podnikatel. Zdá se, že vraždy odkazují na Velekrále Erinu, děsivý gang mučitelů a vyděračů. Jsou to nebezpeční lidé. A nezastaví se před ničím, aby Katie svedli ze stopy…"
Vychází 11. 1. 2017 u nakladatelství Host!
Nakladatel:Host
Série:Komisařka Katie Maguireová (4.díl)
Jazyk:česky
Pořadí vydání:1.
Počet stran:464
Vazba:Pevná
Formát:-

Toť vše k vycházejícím knihám tohoto týdne.
Myslím, že je z čeho vybírat. Samozřejmě si nejsem jistá, jestli jsou to všechny knihy, ale vybírala jsem podle sebe a podle svého vlastního uvážení. 😏

Už teď se můžete těšit na příští pondělí, kdy se vám opět ozvu s vycházejícími tituly lednového týdne č. 3!

Mějte se parádně knihomolové...


2 komentáře:

  1. Zajímavé knihy. Moc se mi líbí tvůj článek. Vypadá to, že teď asi hodně letí témata války. Pár knížek mě zaujalo. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Válka v sobě totiž nese nekonečno možností a stále dokáže překvapit, tak možná proto. Díky za komentář, těš se na další týden :-)

      Vymazat

Kolektiv autorů děkuje za každý ponechaný komentář, kterým nás potěšíte :-)

Kolektiv autorů

Na tomto blogu se podílí hned několik lidí. Všichni milovníci knih, kteří chtějí tímto prostřednictvím ventilovat na svět nejrůznější novinky, zajímavosti a prostě knižní témata, která zaujmou i další čtenáře. Je to náš společný blog, který nás spojuje ještě víc, a který nám přinese snad i další možnosti :-) Celý seznam pisálků najdete zde... V případě, že máte zájem se mezi nás přidat, neváhejte napsat na email.