Vítejte na blogu

Jako blogeři jsme se spojili, abychom vytvořili něco úplně nového :-)

Hledáte něco?

Sociální sítě

úterý 31. ledna 2017

Vychází v tomto týdnu - 30. -5. 2. 2017

Pěkné úterý všem!

     Je čas na další článek věnovaný vycházejícím knihám tohoto týdne. Minulý týden byl podle mého názoru dost chudý, nehledě na to, že většina knih z předminulého i minulého týdne měla posunuté datum vydání. Tohle moc nechápu. To ať dají ke knihám raději pozdější datum a nemusí to 2x posouvat. Ale to asi neovlivníme. Pojďme se tedy mrknout jaké knihy můžeme tento týden zahlédnou na pultech českých knihkupectví.

Příliš krátký provaz

Je to už deset let, co beze stopy zmizela čtrnáctiletá dcera senátora Lombarda. Případ nikdy nebyl vyřešen. Když však Gibson Vaughn, bývalý mariňák a mimořádně schopný hacker, dostane fotografii, na níž je Suzanne, jeho nejlepší kamarádka z dětství, zachycena v době, kdy už se pohřešovala, pouští se do vlastního pátrání. Jenomže podle všeho není jediný, kdo se o osud ztraceného děvčete začne znovu zajímat… Vynikající, akcí nabitý politický thriller!
Vychází: 1.2.2017
Nakladatel:Knižní klub
Edice:Edice světový bestseller
Jazyk:česky
Pořadí vydání:1.
Počet stran:400
Vazba:Pevná

Královna Ohně

Vélin Al Sorna musí pomoci vrátit Říši Královně.
Po boji o holý život má královna Lyrna za úkol odrazit vpád volarské armády a znovu dobýt nezávislost Sjednoceného království. Aby dosáhla svých cílů, musí udělat víc než jen shromáždit své věrné příznivce. Musí se spojit se silami, které jsou jí odporné, a přivést válku k branám nepřátel.Zajistit vítězství má Vélin Al Sorna, avšak jeho cesta je plná obtíží. Volarská armáda má na své straně tajemného Spojence, který svým služebníkům nabízí nepřirozeně dlouhý život. Pokud má království zvítězit, musí Vélin Al Sorna Spojence zničit. Jenže porazit protivníka, jehož není možné zabít, je téměř nesplnitelný úkol, zvlášť když Vélinova píseň krve, mystická síla, která z něj udělala takového bojovníka, zlověstně umlkla…
Vychází: 1.2.2017 - druhé vydání!
Nakladatel:Host
Série:Stín krkavce (3.díl ze 3)
Jazyk:česky
Pořadí vydání:2.
Počet stran:688
Vazba:Paperback

Bretaňská pýcha

Na břehu malebné řeky Belon, v oblasti, kde se pěstují světově proslulé ústřice, objeví svéhlavá stárnoucí herečka mrtvolu muže. Jen o něco později obdrží komisař Dupin zprávu z legendami opředených kopců Monts d’Arrée, z kraje pověstí o vílách a ďáblovi. Také tam byl nalezen mrtvý člověk, jehož identitu policie nezná. Když komisař zjistí, že stopy vedou k mafii, keltským bratrstvům a záhadným druidským kultům, začne tušit, že tohle bude jeho nejbizarnější případ...
Vychází: 1.2.2017


Nakladatel:Knižní klub
Jazyk:česky
Pořadí vydání:1.
Počet stran:360
Vazba:Pevná

Peru

Peru je stejně komplikované jako jeho nejpropracovanější a nejkrásnější tkaniny. Festivaly oslavují pradávné obřady, městská avantgarda se zaměřuje na inovace a příroda přetéká úchvatnou rozmanitostí.
Poznejte Peru stylově a pronikněte přímo k srdci země!
Popsali jsme nejzajímavější místa, navrhované trasy a místní tajemství do snadno použitelné podoby, pečlivě připravené našimi zkušenými autory.
Tento průvodce bude to jediné, co budete potřebovat na nezapomenutelnou cestu po Peru. Nakladatelství Lonely Planet již 40 let inspiruje a informuje cestovatele, kteří tak mohou po celém světě poznat skvělé zážitky. Naši zkušení autoři úspěšně objevují ta nejzajímavější místa a vzrušující zážitky. Za pozitivní hodnocení nikdy nepřijímají žádné platby. Můžete si tedy být jistí, že naše rady jsou pečlivě prověřovány přímo na cestě a odrážejí místní znalosti.
– Zasvěcené tipy, se kterými budou vaše zážitky autentické
– Návrhy tras a pěších prohlídek, s jejichž pomocí svůj čas maximálně využijete
– Jeďte přímo na ta nejzajímavější místa a poznejte ty nejlepší zážitky, pečlivě vybrané našimi zkušenými autory
– Poznejte zemi ještě před cestou – naše okouzlující fotografie vás vtáhnou do kultury Peru
– Cestujte snadno s našimi skládacími mapami a dopravním tipy
Vychází: 1.2.2017 - 3. vydání!
Nakladatel:Svojtka&Co.
Edice:Lonely Planet
Jazyk:česky
Pořadí vydání:3.
Počet stran:324
Vazba:Paperback

Svítání

Čtrnáctiletá Dawn přichází na novou školu. Poznává okouzlujícího Phillipa Cutlera a začíná žít svůj sen. Konečně může studovat zpěv, prožívá svou první lásku… jenže pak jí umírá matka a její svět se obrací naruby. Záhy přichází další rána. Dawn zjišťuje, že byla jako nemluvně unesena a jejími biologickými rodiči jsou právě Cutlerovi. Dostává se do cizí rodiny, snaží se překonat staré bolesti a od základů si vybudovat svůj vlastní život.
Vychází: v nejbližších dnech




Nakladatel:Moba
Série:Svítání (1.díl z 5)
Jazyk:česky
Pořadí vydání:1.
Počet stran:336
Vazba:Pevná
Formát, hmotnost:128 × 206 mm, 450 g

Tajemství parfému

V předvečer první světové války je Fleurette, dcera majitele význačného parfumérského domu, starším bratrem přinucena provdat se za muže, kterého nenávidí. Ale protože Aimery de Lasset vlastní manufakturu na výrobu parfémů, tak v zájmu zachování obou dynastií Fleurette souhlasí. Manželství však zůstane nenaplněno, jelikož je vyhlášena válka a Aimery nastupuje do francouzské armády bojovat proti Němcům.
Fleurette začíná nový život a nezbývá jí než sama se poprat s povinnostmi, s nimiž nemá žádné zkušenosti. Daří se jí, ale jen do chvíle, než dostane dopis od manželova bratra Sébastiena. Když se Sébastien objeví v jejím domě, Fleurettin život se obrátí vzhůru nohama. Tajemství, které jí odhalí, totiž může zničit obě rodiny!

Vychází: 1.2.2017

Nakladatel:Baronet
Jazyk:česky
Pořadí vydání:1.
Počet stran:416
Vazba:Pevná

Zázrak v plechovce

Zapomeňte na Nicka Twispa, teď je tady Divočák Flint!
Další nálož nekorektního humoru od autora kultovního Mládí v hajzlu.

Užijte si nejnovější zábavné dobrodružství s Divočákem Flintem, který jako by byl starším bratrem ďábelsky inteligentního Nicka Twispa, a Univerzitou, skoro jeho starší sestrou se sexy hříšným tělem.

Je léto roku 1949. Studená válka nabírá na obrátkách, do amerických domácností proniká televize, na stříbrném plátně vzdychají prsaté filmové divy, dělníci stávkují a lidé se houfně přesouvají z měst do kempů, aby strávili dovolenou v přírodě. A z ohijského Erie vyráží ve starém veteránu po strýci, obývaném léta jen myší kolonií, čerstvý maturant Wilder S. Flint, aby pátral po tajemném prodejci zázračného krému, se kterým mu utekla dívka jeho srdce. Putování to bude dlouhé, provázené zajížďkami, bizarními setkáními a zastávkami, díky kterým Divous Wilder pochopí, že život nikdy neběží tak, jak si ho naplánujeme. Jaké štěstí, že ho na cestě provází nekonvenční a nebojácná stopařka Verity zvaná Univerzita, se kterou je každý den plný nečekaných příhod a noc plná překvapení.

Kniha zahrnuje i bonus v podobě povídky o jednom poněkud kuriózním recyklačním projektu.
Vychází: 1.2.2017
Nakladatel:Jota
Jazyk:česky
Pořadí vydání:1.
Počet stran:200
Vazba:Paperback

Útok na kasárna

Jádrem knihy Útok na kasárna je „první den kubánské revoluce“, 26. červenec 1953, kdy Fidel Castro a jeho druhové zaútočili na Moncadova kasárna v Santiagu, aby získali základnu ke svržení diktátorského režimu Fulgencia Batisty. Podkladem se autorovi staly především rozhovory s účastníky boje. Pro pochopení smyslu této události je načrtnuto předchozí období úporného zápasu za osvobození Kuby ze španělské a americké nadvlády. Porážka fidelistů při útoku na Moncadu byla počátkem vítězného boje a jméno Fidela Castra se stávalo symbolem odporu.
Vychází: 1.2.2017




Nakladatel:Naše vojsko
Jazyk:česky
Pořadí vydání:1.
Počet stran:392
Vazba:Pevná

Dishonored - zkorodovaný muž

Oficiální další kapitola cenami ověnčené videoherní ságy.

Císařovna Emily Kaldwinová vede dvojí život; vykonává své povinnosti císařovny, ale přitom se svým otcem, Corvem Attanem trénuje a zdokonaluje se v umění plížení, boje a vraždění.

V Dunwallu se objeví podivná zahalená postava, která údajně disponuje stejnou mocí, jakou kdysi vládl jistý zabiják známý pod jménem Daud. Protože existuje možnost, že se jejich nejnebezpečnější nepřítel vrátil, Emily a Corvo se po hlavě vrhnou do závodu na život a na smrt s časem. Pokud se jim nepodaří o tomto tajemném nepříteli zjistit pravdu, mohlo by to skončit zkázou nepředstavitelných rozměrů.
Vychází: 1.2.2017


Nakladatel:Baronet
Série:Dishonored (1.díl)
Jazyk:česky
Pořadí vydání:1.
Počet stran:376
Vazba:Pevná

3D kouzla z papíru

Rádi vyrábíte drobnosti z papíru, které potěší vás i vaše okolí? Chtěli byste vytvořit něco opravdu jedinečného, jen z kousků papíru, pomocí nůžek a šikovných rukou? Pak je tato knížka právě pro vás! Třicet krásných 3D leporel, vhodných jako pozvánky či přání, ohromí adresáty svou něžnou krásou i vtipnými detaily. Jednoduché a názorné postupy i přiložené šablony vás povedou krok za krokem od těch nejjednodušších po velmi důmyslná otáčivá či jinak pohyblivá leporela - barevný kolotoč jako pozvánka na dětskou oslavu, romantické srdce k výročí nebo veselá pohlednice z cest. Tato přání jistě neskončí někde na hromádce papíru, ale budou dělat radost dlouho po události, na niž zvaly.
Vychází: 1.2.2017


Nakladatel:Svojtka&Co.
Jazyk:česky
Pořadí vydání:1.
Počet stran:144
Vazba:Paperback

Krása z přírody

Myslíte si, že výroba kosmetiky je složitý proces, který hned tak někdo nezvládne? Máme pro vás tedy skvělou zprávu: Zvládne to každý, kdo umí jenom trošku vařit.
Nemusíte nakupovat žádné speciální vybavení, většinu potřebného najdete doma v kuchyni. S pomocí této knihy si sami vyrobíte vlastní kosmetickou řadu, od peelingů, po krémy, šampony a další kosmetické přípravky, z čistě přírodních materiálů. Navíc zjistíte, že výroba vlastní kosmetiky je především zábavná.

V knize naleznete více než třicet výborných receptů na výrobky pro péči o pleť i celé tělo, nezapomeneme ani na vlasy či požitek z koupele. Postupy a návody jsou jednoduché, doplněné názornými fotografiemi, které vás povedou krok za krokem a poradí i s možnými výrobními obtížemi.

Odličovací přípravky, tonika, balzámy na rty, krémy na vysušené ruce, mléka k hýčkání celého těla, pleťové masky… to všechno a ještě víc si budete umět vyrobit.
Přímo ve vaší kuchyni se zrodí krása.
Vychází: 2.2.2017
Nakladatel:Metafora
Jazyk:česky
Pořadí vydání:1.
Počet stran:160
Vazba:Paperback

Smlouva na život

Píše se rok 2108 a Severoamerické společenství praská ve švech. Nemajetní občané, jako je Andrew Grayson, mají jen dvě možnosti, jak uniknout z obytných komplexů, plných zločinu a špinavého obchodu, kde je člověk odkázán na příděl dvou tisíc kalorií, obsažených v jídle bez chuti.
První možností je vyhrát v loterii a získat letenku na některou z mimozemských kolonií. Druhou možností je vstoupit do služby.
Výhra v loterii je vzdáleným snem, a tak se Andrew rozhodne dát se k ozbrojeným složkám s vidinou pořádného jídla, slušného žoldu a nakonec možná i letenky pryč ze Země. Jakmile však zahájí zdánlivě slibnou kariéru, brzy zjišťuje, že dobré jídlo a kvalitní zdravotní péče jsou draze vykoupeny… a že v osídlené galaxii číhá daleko větší nebezpečí, než jaké představují vojenští byrokraté nebo gangy, ovládající chudinské čtvrti.

Vychází: 2.2.2017
Nakladatel:Fantom Print
Série:První linie (1.díl)
Jazyk:česky
Pořadí vydání:1.
Počet stran:272
Vazba:Paperback

Světové krimipovídky

To nejlepší ze světové krimi.
Není co dodat.
Co napsat o knize, do níž jsou zařazeny krimipovídky od šestatřiceti mistrů tohoto žánru? Snad jen pár nejslavnějších jmen: Jeffery Deaver, Jo Nesbo, Boris Akunin nebo Ruth Rendellová.
Bylo by ale nespravedlivé vzbuzovat dojem, že další autoři jsou tam jen tak do počtu. Erudovaný editor Maxim Jakubowski věděl dobře, co dělá, když tuto antologii sestavoval. Výsledkem jeho pečlivého výběru je kniha, v níž vás každá povídka chytí a nepustí. Uchvátí. Překvapí. A každá docela něčím jiným.
Vychází: 3.2.2017 - 2. vydání!


Nakladatel:Domino
Jazyk:česky
Pořadí vydání:2.
Počet stran:648
Vazba:Pevná

A to je pro 5. kalendářní týden vše. Tentokrát jsem si tu něco málo vybrala (Příliš krátký provaz, Svítání), otázkou ovšem je, jestli opět neposunou datum vydání. Co na to říkáte vy?

Mějte pěkný den, Míša 😊


2 komentáře:

  1. Skvělý přehled :) Toho zase bude :) Zaujalo mě Svítání a Dishonored :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zaujalo me Dishonored, ale zatim to necham asi vysumet, jinak zase zabrednu do hromad knih :-)

    OdpovědětVymazat

Kolektiv autorů děkuje za každý ponechaný komentář, kterým nás potěšíte :-)

Kolektiv autorů

Na tomto blogu se podílí hned několik lidí. Všichni milovníci knih, kteří chtějí tímto prostřednictvím ventilovat na svět nejrůznější novinky, zajímavosti a prostě knižní témata, která zaujmou i další čtenáře. Je to náš společný blog, který nás spojuje ještě víc, a který nám přinese snad i další možnosti :-) Celý seznam pisálků najdete zde... V případě, že máte zájem se mezi nás přidat, neváhejte napsat na email.