Vítejte na blogu

Jako blogeři jsme se spojili, abychom vytvořili něco úplně nového :-)

Hledáte něco?

Sociální sítě

úterý 24. ledna 2017

Vychází v tomto týdnu - 22. - 29. 1. 2016

Zdravím všechny čtenáře!

V pondělí jsem vůbec nestíhala, tak jsem tu s novým článkem vycházejících novinek až dnes. Pojďme se podívat jaké knihy nás tento týden můžou obšťastnit.

Temné bratrstvo - Luke Scull

První díl strhující trilogie od nejslibnějšího nového hlasu britské fantasy.
Je doba temna. Zásoby kouzla čerpaného z mrtvých bohů pomalu docházejí. Démoni a krakatoni zamořují zemi a poslední hranice mezi říšemi se začínají hroutit. Žárliví vládci tří velkých měst sedí ve svých kamenných věžích a přemítají nad tou špetkou magie, která zbývá…
Není to doba stvořená pro hrdiny. Hrdinské písně jsou už dávno zapomenuty, odvážné činy nikdo nezapisuje. I v takových chvílích se však najde pár odvážlivců, kteří si uchovají jiskru naděje, spojí své síly na obranu proti tyranii nesmrtelných mágů a vytvoří nezvyklou skupinu — Temné bratrstvo.
Vychází: 27.1.2017 - 2. vydání

Nakladatel:Host
Série:Temné bratrstvo (1.díl ze 3)
Jazyk:česky
Pořadí vydání:2.
Počet stran:448
Vazba:Paperback

Nápadité zahradní projekty

Praktická příručka obsahuje podrobné postupy na drobné stavby a výrobky na zahradu, jako jsou například lis na ovoce, sušák na bylinky, solární sušák, ohniště, stojan na dřevo, treláž, ohrada, kurník, kompostér, vyvýšené záhony, vermikompostér, patrový truhlík a mnohé další.
Vychází: v nejbližších dnech
Nakladatel:Knižní klub
Jazyk:česky
Pořadí vydání:1.
Počet stran:160
Vazba:Paperback

Gigantosaurus - Jonny Duddle

Čtyři dinosauříci si hrají pod žhavým sluncem druhohor. Musejí však dávat dobrý pozor na strašlivého, krvelačného GIGANTOSAURA! – Obrázkové leporelo pro nejmenší děti nabízí půvabné ilustrace světově úspěšného ilustrátora (ilustroval např. nové vydání Harryho Pottera) a jednoduchý příběh o tom, že není radno zahrávat si s důvěrou kamarádů a s jejich strachem. A hlavně knížka nabízí vtipnou pointu s překvapením!
Vychází: v nejbližších dnech

Nakladatel:Knižní klub
Jazyk:česky
Pořadí vydání:1.
Počet stran:30

Proč je v umění tolik nahých lidí?

Jak to že, lidé ve starověkém Řecku a Římě vypadali všichni tak krásně? A proč jsou všichni nazí!? Proč se ve středověku malovalo všechno naplocho? Proč obraz potřebuje rám? Je opravdu potřeba tolik ovoce, když chci malovat zátiší?! Proč malují impresionisté všechno tak rozmazaně? Proč zrovna van Goghovy Slunečnice patří k nejdražším obrazům na světě, když jsou to jen slunečnice?! Praktická publikace přivádí starší děti a mladé čtenáře k umění vtipnou formou a učí je, jak se mohou na umění dívat a jak je interpretovat; přibližuje přitom významné směry v umění od samých jeho počátků - od jeskynních maleb až po tvorbu moderní a postmoderní. Autorka prostřednictvím nejvýznamnějších děl světového výtvarného dědictví klade humorné otázky a přináší odpovědi, které přivádějí děti k podstatě ikonických děl i jednotlivých výtvarných žánrů a objasňují záměry umělců.
Vychází: v nejbližších dnech
Nakladatel:Universum
Jazyk:česky
Pořadí vydání:1.
Počet stran:96
Vazba:Pevná

Neználek na Měsíci - Nikolaj Nosov

Lze bez přehánění říct, že Neználek patří u nás k nejznámějším postavám dětské literatury 20. století. Celé generace vyrůstající v průběhu posledních padesáti let Neználka četly anebo o něm alespoň slyšely. Nic na tom nemění fakt, že ruku v ruce s věhlasem tohoto hrdiny sovětské literární trilogie jde i stín zcela evidentní ideologické propagandy – dokonce se zdá, že právě zjevná tendenčnost námětu nabyla v průběhu času jistého kuriózního půvabu, který dodnes může vzbuzovat ne-li snad sympatie, tedy alespoň shovívavost. Neználek na Měsíci představuje dětské sci-fi pro děti od 8 let. Tradičně knihu doprovází ilustrace Jaromíra Zápala.
Vychází: 26.1.2017

Nakladatel:Knižní klub
Jazyk:česky
Pořadí vydání:2.
Počet stran:336
Vazba:Pevná

Postmortem - Patricia Cornwellová

Objevte a vychutnejte si první napínavý příběh soudní patoložky Kay Sacrpettové od pozdější celosvětové bestselleristky Patricie Cornwellové, která už více než čtvrt století kraluje žánru forenzního thrilleru.
Virginskou metropoli Richmondu paralyzuje strach – třikrát za sebou, vždy v noci z pátku na sobotu, někdo uškrtil tři ženy, a to v jejich vlastních postelích. Zdá se, že oběti nic nespojuje, vodítka k dopadení sexuálního vraha by snad mohly přinést pitvy. Ještě než se do nich Kay Scarpettová, místní hlavní soudní lékařka, pustí, přichází špatná zpráva: našla se další zavražděná. Času je málo, a klidu na práci ještě méně – Kay má podezření, že ji někdo sabotuje, a to i za cenu zmaření vyšetřování. Pokud bude váhat, mohla by se navíc stát další obětí…
Vychází: 26.1.2017
Nakladatel:Knižní klub
Jazyk:česky
Pořadí vydání:2.
Počet stran:328
Vazba:Pevná

Adamův pád - Sandra Brown

Lila Masonová byla v posledních letech svědkem, jak se její starší sestra zamilovala, vdala a měla děti. Ona sama veškerou energii věnovala své profesi a vypracovala se na vynikající fyzioterapeutku, která nikdy neklesá na duchu a neztrácí soucit s pacienty. Když přijme nový náročný úkol, změní se nejen život jejího svěřence, ale i její vlastní. Ještě nikdy neměla tak umíněného pacienta, jako je Adam, který ji na každém kroku provokuje a uráží. Přesto je Lila odhodlaná pomoci mu k návratu do normálního života. Příliš pozdě přijde na to, že sice vyhrává bitvu o Adamovo zdraví, ale ztrácí srdce a začíná pochybovat o svých představách o mužích, lásce a zejména o sobě. Když se střetnou její profesionální zájmy s vášnivou touhou, musí si správně vybrat.
Vychází: 26.1.2017

Nakladatel:Ikar
Jazyk:česky
Pořadí vydání:2.
Počet stran:160
Vazba:Pevná

Tentokrát není moc z čeho vybírat. Jediné na co se opravdu hodně těším je nová Sandra Brown. 

Mějte pěkný den a zase příští týden - AHOJ 😊



4 komentáře:

  1. Na bratrstvo si brousím zuby. :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Pro mě zase nic :-( Aspoň ušetřím...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak nejsem moc nadšená, je to bída! :-(

      Vymazat
    2. Myslim, ze za leden uz na seznamu ani nic nemam... Nejhorim mesicem pro me bude unor... :-)

      Vymazat

Kolektiv autorů děkuje za každý ponechaný komentář, kterým nás potěšíte :-)

Kolektiv autorů

Na tomto blogu se podílí hned několik lidí. Všichni milovníci knih, kteří chtějí tímto prostřednictvím ventilovat na svět nejrůznější novinky, zajímavosti a prostě knižní témata, která zaujmou i další čtenáře. Je to náš společný blog, který nás spojuje ještě víc, a který nám přinese snad i další možnosti :-) Celý seznam pisálků najdete zde... V případě, že máte zájem se mezi nás přidat, neváhejte napsat na email.