Vítejte na blogu

Jako blogeři jsme se spojili, abychom vytvořili něco úplně nového :-)

Hledáte něco?

Sociální sítě

úterý 24. ledna 2017

Tipy na knižní série #1 – napětí

Zdravím všechny čtenáře :)

Tak i já jsem se rozhodla přispívat na tento blog plný knih, knihoven a všeho, co se týká nás knihomolů. Neslibuji pravidelnost, ale budu se snažit.

Rozhodla jsem se vám představit několik knižních sérií, které mám doma ve své knihovně. A nebudou se týkat určitě pouze detektivního žánru. Ale objeví se i romantika, rodinné ságy a podobně.

Ale napětím bychom dnes začali. 

Jako první bych vám ráda ukázala několik knih ze série Rizzoli & Isles od Tess Gerritsen. Určitě autorku spoustu z vás zná, spoustu z vás bude znát seriál. Nemůžu osobně nijak srovnat, zda je seriál opravdu z větší části dle knih, protože jsem ho neviděla a z knih jsem prozatím přečetla pouze první díl Chirurga. Ten mě ovšem nadchl, tak jsem začala syslit další díly. Momentálně mi možná chybí pouze dva poslední. Takže už by bylo na čase se do nich začíst.



Další série plná napětí pochází z pera švédské manželské dvojice Cilly a Rolfa Börjlind. Série má název Tom Stilton & Olivia Rönningová. Na Skočný příliv jsem se těšila, už když vycházel, no stále jsem se k němu nedostala. Takže pochopitelně ani k dalším dvěma dílům.



Třetí sérii, kterou zatím také nemám kompletní, napsal velmi populární Jussi Adler-Olsen. Mám koupené čtyři díly, další dva musím doplnit. Série má název podle komisaře Carla Morcka z oddělení Q.



Joa Nesboho jsem objevila díky knize Sněhulák. Sice mě chvíli štvalo, že jsem jako první knihu četla až několikátý díl série o Harrym Holeovi, ale tenkrát jsem to nějak vůbec nepostřehla. Od té doby vždy kontroluji na databázi, jestli jde o série či nikoliv. No ale Sněhulák mě nadchl, byla to vlastně má první severská krimi. Tak si dávám do kupy celou sérii, abych si ji mohla přečíst pěkně popořadě :) Momentálně mi chybí asi dva poslední díly.



A poslední sérií z mé domácí knihovny, kterou vám dnes ukážu, je série Slabost Victorie Bergmanové. Většina z vás určitě zná Vraní dívku a její autory Hakana Axlandera Sundquista a Jerkera Erikssona, kteří se skrývají pod jménem Erik Axl Sund. S přečtením Vraní dívky jsem čekala hodně dlouho, než kolem ní utichne ten mediální humbuk. Neměla jsem potom už tak velká očekávání a proto se mi možná kniha celkem líbila a vyhnula jsem se případnému zklamání. Další díly teprve na přečtení čekají.



A nakonec tři tipy na novější série, které bych si také jednou ráda přečetla :)

Ďábelské hry je druhý díl ze série o detektivce Kim Stoneové. Četla jsem první díl Němý křik, líbil se mi, tak určitě ráda budu v sérii pokračovat. Sérii píše Angela Marsons.

Anotace:
Čím větší zlo, tím ďábelštější hra…
Inspektorku Kim Stoneovou a její vyšetřovací tým povolají k nálezu zmrzačeného, ubodaného těla – oběť je však zároveň i zločincem, pachatelem brutálního znásilnění. Že by vzal někdo spravedlnost do svých rukou? Kim současně pátrá po skupině pedofilů, brzy však začne být jasné, že se stala sama terčem nebezpečné osoby. Ta zná každou její slabinu. A rozhodla se vyzkoušet na Kim vlastní zvrácený experiment. Kim ví, že každý další krok může být smrtící. A tentokrát – je to osobní.


Příliš krátký provaz je první díl ze série Gibson Vaughn od amerického autora Matthewa FitzSimmonse. Kniha by měla teprve vyjít, takže jaké čtení nás čeká, jestli bude stát za to, je zatím pro nás překvapení.

Anotace:
Je to už deset let, co beze stopy zmizela čtrnáctiletá dcera senátora Lombarda. Případ nikdy nebyl vyřešen. Když však Gibson Vaughn, bývalý mariňák a mimořádně schopný hacker, dostane fotografii, na níž je Suzanne, jeho nejlepší kamarádka z dětství, zachycena v době, kdy už se pohřešovala, pouští se do vlastního pátrání. Jenomže podle všeho není jediný, kdo se o osud ztraceného děvčete začne znovu zajímat… Vynikající, akcí nabitý politický thriller!



Na Třináctého učedníka od Toma Englanda jsem padla náhodou na Knižním klubu a docela mě anotace zaujala. Proto vám ho představuji, pokud knihy od autora třeba zatím neznáte. Je to pátý díl série Bjørn Beltø. A celá série vypadá zajímavě.

Anotace:
Bjorn Belto zažívá bolestnou ztrátu – Victoria, jeho kolegyně, nejbližší přítelkyně a přední profesorka středověké archeologie, umírá na mozkovou příhodu. Zanechá mu dopis a v něm klíč. A vzkaz, který nedává smysl. Nedlouho nato ho navštíví Rebecca, jejíž otec zmizel v roce 1978 během vykopávek v izraelském Kafarnau. Rebecca ho chce najít, zjistit, co se tenkrát stalo. V Izraeli tou dobou pobývala i Victoria – a Bjorn začíná tušit souvislosti. Netuší však, jak zásadní odhalení ho čekají na cestě za pravdou, která otřese vším, o co se opírá kulturní svět západní civilizace. Pravdou o jeho klíčové postavě: o tom, kdo vlastně byl Ježíš.

Tak to je z mého dnešního článku všechno. Budu ráda, pokud jsem vás alespoň trošku inspirovala k přečtení nové knihy.

Mějte se moc krásně a čtěte :)
Šárka.




8 komentářů:

  1. Tak!
    Série HH - pecka, bomba, super! Vůbec nevadí, že jsi začala Sněhulákem, další díly po něm bezvadně a bezkonkurenčně gradují. Jediná potíž možná nastane ve chvíli, kdy si po přečtení přelomového dílů vezmeš ten první. Sama uznávám, je slabší a to o dost. Ale určitě ji celou dočti ;-)

    Olsen - miluju odložené případy a Carla jsem si zamilovala. Také ji mám celou, ale zatím jsem četla jen první dva díly. Hodně to baví!

    Skočný příliv jsem četla a taky super, bohužel k dalším dílům jsem se také ještě nedostala, sérii ti závidím:-)

    Kim Stonek jsem četla první díl a rozhodně si nenechám ujít ten druhý.

    Ostatní neznám, ale mrknu.

    Pěkný článek;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, díky moc :) Díky tomuto článku jsem si opět uvědomila, jaké množství nádherných knih na mě doma čeká. Na jednu stranu jsem ráda, na druhou tak nějak už ve stresu. Že by alarm, abych s tím konečně něco udělala? Měla bych se nad tím nejen zamyslet, ale i s tím něco udělat :))

      Vymazat
  2. Bezvadný, Šári, poslední, co potřebuju ke štěstí, jsou tipy na CELÝ SÉRIE! :D
    Ale k věci, jak víš, Adlera-Olsena naprosto miluju, četla jsem všechno a teď napjatě očekávám sedmý díl :) Taky Angela Marsons mě s Němým křikem hodně zaujala, Ďábelské hry už mám doma, ale zatím dostávají přednost jiné tituly. Snad se ke čtení dostanu v únoru. Co mě naopak vůbec nechytlo, je Nesbo. Zkoušela jsem Netopýra a Švábi a obojí jsem odložila. Tak jsem napnutá, co na tuhle sérii povíš Ty. A ještě Erik Axl Sund - tuto trilogii jsem nečetla a ani ji nemám doma, zkoušela jsem Skleněná těla a taky mi to úplně nesedlo. Ale u téhle knihy si myslím, že jsem po ní sáhla v nevhodné chvíli, určitě tomu dám druhou šanci :)) Díky za všechny tipy, měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U Nesboho počítám s tím, že ty první díly jsou slabší, tak snad je nějak dám. Sněhulák byl každopádně kvělý. A i na další autory a série se těším :)
      Měj se krásně, Kristý a děkuji :)

      Vymazat
  3. Super clanek. Jeste ze jsem prevazne na to fantasy a scifi, protoze jinak by me tohle zabilo. Ja prokleti jmenem serie :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Lucy :)Je to hrozné ty série, to je pravda. Jak jednou člověk začne... však to všichni známe :)

      Vymazat
  4. Kromě série HH jsem nic nečetla, po Adler-Olsenovi pokukuji, ale nebyla jsem si pořád jistá. :-) Ono je ale tolik hezkých knih, které bych si chtěla přečíst, jenže není čas a ani peníze :-D

    Každopádně jsi mě nalákala i na sérii Rizzoli & Isles, protože já znám jen seriál a ten se mi celkem líbí. :-) Tak vyzkouším knihy, abych mohla porovnat ;-)

    Jinak, super článek, Šárko! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Soňo :) To je fakt, je tolik knih a málo času. Mít třeba tak jeden celý měsíc jen na čtení, to by bylo labůžo :))

      Vymazat

Kolektiv autorů děkuje za každý ponechaný komentář, kterým nás potěšíte :-)

Kolektiv autorů

Na tomto blogu se podílí hned několik lidí. Všichni milovníci knih, kteří chtějí tímto prostřednictvím ventilovat na svět nejrůznější novinky, zajímavosti a prostě knižní témata, která zaujmou i další čtenáře. Je to náš společný blog, který nás spojuje ještě víc, a který nám přinese snad i další možnosti :-) Celý seznam pisálků najdete zde... V případě, že máte zájem se mezi nás přidat, neváhejte napsat na email.