Vítejte na blogu

Jako blogeři jsme se spojili, abychom vytvořili něco úplně nového :-)

Hledáte něco?

Sociální sítě

pondělí 9. ledna 2017

Kniha jako filmová předloha

Svůj článek na tomto blogu jsem se rozhodla vést trochu jinak než holky, tak snad to nebude vadit. Přece jen, jde nám o tu barvitost ne? Mým prvotním nápadem bylo, že se zkusím podívat, jaké filmy se chystají do kin a mají jako předlohu knihu... Já osobně ráda porovnávám předlohy a jejich filmové zpracování. K velké škodě obvykle film dopadne mnohem hůře, v málo případech je tomu naopak. Nicméně, pojďme se podívat, co nás čeká...


Jako první jsem si našla Ascendant. Jde o pokračování Divergence od Veronicy Roth. Abych řekla pravdu, předchozí díl byl pro mě naprostým zklamáním a absolutním propadákem. Já se v tomto případě už nechystám na film koukat, ale viděla jsem, že existuje spousta lidí, kterým se předposlední díl líbil. Počítám, že asi nečetli knihu. Ale to je věc každého... Každopádně film půjde do kin v létě letošního roku a herecké obsazení zůstává stejné.


Dalším kouskem je Královna Tearlingu. Ano, slyšíte správně. V hereckém obsazení je uvedena zatím pouze Emma Watson (Hermiona z Harry Pottera). Na filmu se zatím nepracuje a patrně to bude jeden z těch projektů, na kterém se pracuje celé roky... Více informací tedy není. Dodám jen, že by mělo jít o zpracování stejnojmenné knihy od Eriky Johansen.



Nedávno vyšla kniha Armada od Ernesta Clinea. Jeho slavnější a lépe hodnocenou knihou je Ready Player One. Já sama mám tuto knihu doma a brzy se do ní pustím. Určitě vás tedy nepřekvapí, že se chystá film. Premiéra je plánovaná na jaro příštího roku. Z hereckého obsazení znám asi jen Simona Pegga, který se obvykle ukazuje v komediích nebo například v posledních Star Trecích. Jako herce ho mám docela ráda, je s ním sranda. Takže jsem docela zvědavá, jakou roli předvede zde :-)


Nedávno v kinech začali promítat Inferno s Tomem Hanskem. Předlohu napsal Dan Brown a jde o čtvrtý díl série s Robertem Langdonem. Trochu jsem nepochopila, proč filmy točí na přeskáčku, protože třetí díl, Ztracený symbol, bude až asi příští rok. Šifra mistra Leonarda i Andělé a démoni se mi líbili, takže doufám, že i tyto dva následující filmy budou alespoň průměrné a budou se držet knih...


A s posledním filmem zabrouzdáme do našich českých vod. Jde o zpracování Čapkovi Války s mloky. Knihu jsem se kdysi snažila číst, ale bylo to docela náročné. Na film jsem ale docela zvědavá, možná mu dám šanci. Informací zatím mnoho není, otázkou je, kdy bude film hotový. Podle csfd se na něm pracuje od roku 2005 a rok filmu je uveden na letošní rok...

To je asi prozatím vše z toho, co se mi podařilo najít. Filmových zpracování knih není málo, ale tohle jsou projekty, na kterých se momentálně pracuje a v nejbližší době bychom je mohli vidět. Zaujalo vás něco?


3 komentáře:

  1. Zajímavý článek. Hezky se mi četl a líbí se mi i vzhled. Díky za informace! :o)

    OdpovědětVymazat
  2. Film Aliance byl pro mne naprostým zklamáním. Takže na další díl mě do kina nikdo nedostane. Jinak úžasný článek.

    OdpovědětVymazat

Kolektiv autorů děkuje za každý ponechaný komentář, kterým nás potěšíte :-)

Kolektiv autorů

Na tomto blogu se podílí hned několik lidí. Všichni milovníci knih, kteří chtějí tímto prostřednictvím ventilovat na svět nejrůznější novinky, zajímavosti a prostě knižní témata, která zaujmou i další čtenáře. Je to náš společný blog, který nás spojuje ještě víc, a který nám přinese snad i další možnosti :-) Celý seznam pisálků najdete zde... V případě, že máte zájem se mezi nás přidat, neváhejte napsat na email.